-A A+

Kariyer Merkezi

Kariyer Merkezi Birimi; Fatih önceliğimiz olmak üzere farklı ilçelerden iş arayan adayların ve personel talebi olan firmaların birimimize ve sistemimize özgeçmiş oluşturabildikleri merkezdir. Firmaların personel taleplerinde sunduğu kriterler baz alınarak talep doğrultusunda anlık firmalara yönlendirmede yardımcı olunmaktadır. Aktif olarak https://ebelediye.fatih.bel.tr/ adresinden online aday ve firma başvurusu yapılabilmektedir.

Kariyer Merkezi Nedir?

Fatih ilçesinde oturan ve iş aramakta veya mesleki olarak kendini geliştirme arzusunda olan vatandaşlara yardım amacıyla oluşturulan Kariyer Merkezi, iş arayanları, vasıf ve nitelik analizi sonuçlarına göre uygun iş fırsatlarına yönlendirmenin yanı sıra mesleki gelişimlerini tamamlamaları için mesleki kurslara da yönlendirir. Birim, çalışmalarını profesyonel bir şekilde yürütmektedir.

Kariyer Merkezi Kuruluş Amacı Nedir?

İşsizlik günümüzün en büyük ve en önemli probleminden biri olmakla birlikte işsizlikle mücadele de milli bir politikaya dönüşmüş durumdadır. Belediyemize her gün iş konusunda pek çok insan başvurmakta, işe alınmaları ya da işe yerleştirilmeleri konusunda Başkanlığımızdan yardım talep etmektedir.
• İş arayıp bulamayan,
• Nasıl bir iş aradığına karar veremeyen,
• Çevresinde danışacak veya kendisini yönlendirecek kimseye ulaşamayan
• Danıştığı kişilerden yeterli bilgi alamayan,
• Etkin bir özgeçmiş hazırlamasını bilmeyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, onları yönlendirmek, işe yerleştirmek ve istihdam oluşturmak için Fatih Belediyesi Kariyer Merkezini oluşturmuştur.


Kariyer Merkezi Çalışmaları Nelerdir?

2011 yılı Haziran ayında hizmet vermeye başlayan Kariyer Merkezi’ne Ağustos 2016 itibariyle 9570 başvuru yapılmış, bu kişilere ilaveten, 12.206 kişiye çeşitli konularda yönlendirme, bilgilendirme yapılmış, 1564 kişi ise işe yerleştirilmiştir.

Şubat 2012 tarihinde ING Emeklilik için Bireysel Emeklilik Finansal Danışmanı görüşmeleri yapılmıştır. 1 ay süren görüşmelerin sonucunda 350 iş arayan başvuruda bulunmuş, vasıf ve nitelikleri uyan 273 iş arayan ING Emekliliğe yönlendirilmiştir.

Mesleki Eğitim Neden Önemli?

Türkiye’de güçlü bir ekonomi ve gelecek tasarlamanın şartlarından biri vasıflı iş gücünü geliştirmektir. Bu anlamda bireylere bilgi, yetenek ve uygulama konusunda yeterlilik sağlayan mesleki eğitimlerin yaygınlaştırılması gerekmektedir.

Mesleki eğitimin amacı kişilere herhangi bir mesleğe dair bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır. Oysaki ülkemizde, pek çok genç eğitim tercihlerini doğru yapamadığı için, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitim veren teknik liseler yerine, genel lise eğitimine yönelerek, hem gelecekteki işsizler ordusunu hem de ekonomimizin ihtiyaç duyduğu sektörlerdeki gediği büyütmektedir. Bu bilinçsiz tercih, her iki durumda da hem kişiye hem de ülkemiz ekonomisine zarar vermektedir. Ancak yine de geç kalınmış değildir. Genel lise eğitimi almış kimseler de uygun şartları yerine getirdikleri takdirde İşkur’un Meslek Edindirme Kursları’ndan, yaşadıkları yerlerdeki belediyelerin, kurumların mesleki eğitim fırsatlarından faydalanabilirler

Edilen sözcükler, ses, konuşma kabiliyeti ve dış görünüş ilk dakikalarda sizin hakkınızda fikir oluşturmayı başlatır. Fakat her şeyden önce işe göre giyinme en doğrusudur. Başvurulan iş, el becerisi olan özellikler taşıyorsa, kostüm ve kravat önemsiz olabilir. Bunun yanı sıra bir işyeri (ofis) işinde bu kural tersine olur. Örneğin; bir banka veya sigorta şirketine iş görüşmesi için rahat kıyafetle gitmek uygun olmaz. Mülakata girdiğiniz ilk andan itibaren güven ve sempatinizi hissettirmelisiniz. Göz teması kurun, görüşmelerinizde daima kararlı bir şekilde el sıkışın ve “merhaba, sizinle tanıştığıma memnun oldum” ya da kolay söyleyebileceğinizi hissettiğiniz ifadeleri kullanmanız sizler için rahat bir mülakatın başlangıcını oluşturur.

Kariyer Merkezi İş Arama Rehberi

Fatih Belediyesi Kariyer Merkezi olarak, sizleri aradığınız işle buluşturmak için çalışıyoruz. Ancak sizler de kendi imkânlarınızla daha geniş bir sahada iş arayabilir ve iş bulma şansınızı artırabilirsiniz. Bunun için bazı hususlara dikkat etmeniz, sizi tercih edilen kişi durumuna getirebilir. İşte iş ararken ve CV hazırlarken dikkat etmeniz gereken hususlar:

Mülakatta İlk İzlenim

Öncelikle mülakat randevu saatine uymak önemli bir görgü kuralıdır. Randevuya zamanında gitmek, beş veya on dakika öncesinde mülakat yerine gelmek demektir. Bu profesyonelce bir yaklaşımdır ve ilk izlenime olumlu başlanılmış olunur. İlk izlenimde duruşunuz, beden diliniz ve giyim kuşamınız çok önemlidir. Bunların yanı sıra sarf edilen sözcükler, ses, konuşma kabiliyeti ve dış görünüş ilk dakikalarda sizin hakkınızda fikir oluşturmayı başlatır. Fakat her şeyden önce işe göre giyinme en doğrusudur. Başvurulan iş, el becerisi olan özellikler taşıyorsa, kostüm ve kravat önemsiz olabilir. Bunun yanı sıra bir işyeri (ofis) işinde bu kural tersine olur. Örneğin; bir banka veya sigorta şirketine iş görüşmesi için rahat kıyafetle gitmek uygun olmaz. Mülakata girdiğiniz ilk andan itibaren güven ve sempatinizi hissettirmelisiniz. Göz teması kurun, görüşmelerinizde daima kararlı bir şekilde el sıkışın ve “merhaba, sizinle tanıştığıma memnun oldum” ya da kolay söyleyebileceğinizi hissettiğiniz ifadeleri kullanmanız sizler için rahat bir mülakatın başlangıcını oluşturur.

İş Aramaya Odaklanma

İşsizlik ülkemizin en büyük, en önemli ve öncelikli çözülmesi gereken sorunlarından biridir. İşsizlik sorunun çözümünde öncelikli olarak iş arayan insan ve iş arama sürecindeki tutumu önemlidir. İş arayan bir adayın işsiz olduğu dönem boyunca yoğun bir şekilde iş araması ve bunun bilincinde olması önemlidir. Aday iş aramayı bir süreç olarak görmeli ve bu sürecin kısa sürede tamamlanması için eğitimlerini, deneyimlerini, beklentilerini aynı zamanda kendisinden beklenenleri göz ardı etmeden, etkin kaynakları kullanarak ve güncel bilgilerle iş aramalıdır. Kaynakları daha etkin hale getirmenin en doğru yolu ise işverenin tüm sorularına cevap verebilecek güncel bilgileri içeren özgeçmiş oluşturmaktır.

“Neden İş Bulamıyorum?” Diyorsanız, Beklentilerinizi Güncelleyin

Fatih Belediyesi Kariyer Merkezi olarak, sosyal sorumluluk bilinciyle yürüttüğümüz çalışmalarımıza iş arayan insanların da bizimle aynı bilinçle yaklaşmalarını istiyoruz. Bu nedenle ofisimize gelerek destek alan her iş arayan adaya güncel bilgilerin ve internetin öneminden bahsediyor; bu önem doğrultusunda özgeçmişlerini hazırlıyoruz. Fakat iş arayan bazı adaylar, vasıflarını göz önünde bulundurmadan yüksek beklentiler içerisine girerek, kendilerine uygun olan pozisyonu reddedebiliyorlar. Vasıflarına uygun olmayan pozisyonları seçen bu adayların iş arama sürecini uzuyor ya da iş bulma ihtimalleri azalıyor. Destek verdiğimiz kişilerle de zaman zaman karşılaştığımız, iş arayan adayların doğru bulmadığımız bazı tutumları şu şekilde; • İş arayan bazı adayların “İşsizlik maaşı alıyorum. Bana 6 ay sonra iş bulur musunuz?” teklifiyle, kendilerine önerdiğimiz işi reddetmeleri, • Pozisyon hakkında görüşme yapmak üzere herhangi bir firmaya yönlendirdiğimiz adayların yetkiliyle görüşmeden, ön yargıyla işi reddetmelerini ya da firmayı arayarak telefonda görüşme yapmaya çalışmaları. Fatih Belediyesi Kariyer Merkezi olarak iş arayan adayların iş arama sürecine nasıl yaklaştıkları bizim için önemli. Danışmanlık verdiğimiz herkeste bu bilincin oluşması gerekmektedir. Çünkü vasıflarına uygun pozisyonları reddeden her aday işsizliğin ülkemizin en önemli sorunlarından biri olarak kalmaya devam etmesine neden olmaktadır. Amacımız sosyal sorumluluk bilinciyle istihdama destek olmak, çünkü “İşimiz Gücümüz İstihdam!”

Nasıl İş Aranır?

Başvurularda ve görüşmelerde, bırakılması düşünülen iş yeri ile ilgili hiçbir bilginin verilmemesi, hiçbir olumsuz şey söylenmemesi gerekir. “Şu kötü, bu kötü” demek yerine, “Ben şu iyilikleri, şu olumlu gelişmeyi, şu aşamayı beklediğim için iş değiştiriyorum” şeklinde kurgulamak daha sağlıklı.

İş Ararken Sosyal Çevremden Nasıl Yararlanabilirim?

Genellikle “şu kadar tanıdığım var, iş bulmam zor değil” gibi yaklaşılabiliyor. Bu aslında çok doğru değil; çünkü çağımızda iş bulmak gerçekten zor. Ne yapacağınızı biliyorsanız, hedefinizi, nasıl bir şirkette ne iş yapacağınızı net olarak belirlemişseniz, size yakın çevre ile irtibat kurmanın faydası olabilir. Ancak garantisi yoktur. Hedef daraldıkça faydasını görebilirsiniz. Yine de sizi sonuca götürecek olan şey, takipçiliğiniz, ne yapabileceğinizi iyi yansıtmanız olacaktır.

İnternetteki Sosyal Ağlar İş Bulmama Yardımcı Olur mu?

Sosyal ağlar, iş bulmaya ve yeni bağlantılar kurmaya yarar sağlayabilir. İnsanların fiziksel olarak bir araya gelip görüşmesi giderek zorlaşıyor. Dolayısıyla böyle ortamlarda birtakım fırsatları paylaşmak, yakalamak mümkün olabilir. Sosyal ağlara konulan bilgilerin neyi göstermek istiyorsak onu içermesi gerekir. Çünkü artık şirketlerin insan kaynakları bu tür ağları kullanmaya başladılar. İş yerlerinde çalışanların akademik bilgileri, teknik özellikleri kadar kişisel özellikleri ve kişisel gelişimlerinin ne seviyede olduğu merak edilir. Dolayısıyla buralara konulan fotoğraflar, yazılar ilgi alanları pek çok şeyi yansıtır. Başka bir şey söylerken buralardaki bilgiler farklı ise bunlar soru işareti yaratır. Dolayısıyla herkese tutarlı ve olduğu gibi görüleceği şekilde kullanılması önerilir.

Kurumsal Bir Firmaya Girmek İçin Kişisel Bağlantılarımı Kullanmalı mıyım?

Kişisel bağlantıları kullanmak her zaman umulan tepkiyi getirmeyebilir. Çünkü o tanıdığımız kişinin iş ortamında nasıl bir etkisi ve durumu olduğunu bilmiyor olabiliriz. Öyle bir kişi tarafından öneriliyor olmak ters de tepebilir. Ancak sosyal hayatta iş aradığınıza, yetkinliklerinize dair sohbet ederken, bir şirkette o pozisyonda iş arayan biri varsa böyle bir tanışıklığın çok faydası olabilir. Bir iş yerinde bir proje kurgulanıyor ve bir kişi aranıyorken akla geliyor olmak, akla gelmeyi sağlayan bilgileri aktarıyor olmak, bunu sağlayacak kontaklara sahip olmak fayda sağlayabilir. Ama “Ben bunu tanıyorum, bana referans olsun” yaklaşımı çok da tepki alabilir. En azından o kurumda çalışan diğer insanlar açısından tepki doğurur.

İş başvurularında referans ne kadar önemli?

Gerçek becerileri, yetkinlikleri, tecrübeleri yansıtan ciddi bir referans işe girmek için başvurularda en önemli şeydir. Çoğu zaman sorulur; bir akrabamız, tanıdığımız olsa işe yarar mı diye. Üst düzeydeki yetkililer rica ve talep yerine getirmekten bıkmış durumda olurlar ve bazen bu tanıdık referansları ters tepebilir. Ama iyi bir referansın ille de üst düzeyden gitmesi ön koşul değildir. İşe alınmanıza yardımcı olur, süreci hızlandırır. Ancak iyi referansın altını doldurabilen kişi, her halükarda çok avantajlı olur ve dikkate alınır.

Kolay iş bulabilmek için hangi sosyal aktivitelere katılmalıyım?

Hedef olursa her şey çok kolaydır ve o nedenle hedefli iş bulmaya yönlenmek gerekir. Amaçlı bir yönlenişten sonra o amaca hizmet eden bütün sosyal aktivitelere ve çevre, zemin kontak geliştirici her şeye katılmak gerekir. Bu, olur olmaz her yere gitmek, kendini yıpratmak şeklinde olmamalı. “Benim şöyle bir amacım var” dendiği zaman, zaten hangi tür sosyal aktivitelerin önemli olduğu ortaya çıkacaktır.

Örneğin, kişi medya sektöründe iş bulmak istiyorsa, medya sektörü ile ilgili hangi alanda uzmanlaşacaksa, onun bütün aktivitelerine, konserlere, spor ve sosyal sorumluluk aktivitelerine katılmasında büyük fayda vardır.

Hangi kulüplere üye olmak iş ararken kolaylık sağlar?

İş konusunda hedef ve amaç belirlendikten sonra hangi kulübe, hangi sosyal sorumluluk projesine katılınırsa fayda getirir, bunun tespit edilmesi gerekir. Çünkü bu tür ortamlarda insan ilişkileri, olumlu tutum, özgüven, kendine liderlik yapma, birlikte çalıştığı ekibe liderlik yapma gibi iş hayatında çok gerekli olan başarı kriterleri, doğal olarak o süreçte gerçekleştirilmiş oluyor. Bu hem kişisel yetkinlikleri artırıyor hem de o sosyal ortamlarda birçok iş insanı ya da yönetici tarafından gözlenme fırsatı veriyor. Aslında referanslar böyle ortamlarda, iş ortamından daha rahat ve sağlıklı yaratılabilir. Çünkü orada bir para, menfaat alışverişi yok. Orada sergilenen olumlu tutumlar, her halükarda iş bulmakta veya bir işte kalmakta çok yardımcı olur. Bu hem kişisel yetkinlikleri artırıyor hem de o sosyal ortamlarda birçok iş insanı ya da yönetici tarafından gözlenme fırsatı veriyor. Aslında referanslar böyle ortamlarda, iş ortamından daha rahat ve sağlıklı yaratılabilir. Çünkü orada bir para, menfaat alışverişi yok. Orada sergilenen olumlu tutumlar, her halükarda iş bulmakta veya bir işte kalmakta çok yardımcı olur.

Patronla aramı bozmadan işten nasıl ayrılabilirim?

Olumlu bir tutum sergileyerek, net, samimi, içten davranarak, bu değişikliğin neden olduğunu mümkün olduğunca olumlu taraflarıyla, ilerideki olumlu adımlara dikkat çekerek, olumlu durumları hatırlayarak tatlı tatlı ayrılmak gerekir. Bunun için insanın psikolojisini o şekilde hazırlaması önemlidir. Koşullar çok hızlı değişebilir, ayrıldığınız iş yerinin yöneticisi ile başka bir yerde tekrar bir araya gelebilirsiniz. O nedenle ayrılışın da olumlu ve ileri dönük birtakım pencereleri açabilir şekilde olması gerekir.

İyi Bir CV (Özgeçmiş) Nasıl Olmalıdır?

• İyi bir CV için gelmiş geçmiş iş hayatınızda ve kişisel yaşamınıza dair tüm bilgileri gereksiz sözcüklerden arındırıp bir sayfaya nakşetmeniz gerekmektedir. İstediğiniz işin olmasını istiyorsanız kariyer hedefinizi ona göre CV’nizde belirtmelisiniz ki işveren CV’nizi okurken sizi istediğiniz konuma göre değerlendirebilsin.
• Referanslarınızı belirtirken öyle bir belirtmelisiniz ki işveren sizin referansta belirttiğiniz kişiye çok rahat ulaşabilmelidir.
• CV’nize koyacağınız fotoğrafı çok iyi seçmelisiniz. Sanki mankenlik ajansına başvuru yapıyormuş gibi değil de işin ciddiyetini göz önüne alarak bir vesikalık fotoğraf koymalısınız
• CV’nizi asla olması gerekenden daha da fazla uzatmayın. Olabildiğince bir sayfaya sığdırmaya çalışın. Sığmazsa ön mektupta kalan bilgilerden bahsedebilirsiniz.
• Şu zamana kadar aldığınız eğitimi detaylı olarak CV’nizde belirtmeniz gerekmektedir. Eğitim daima önemlidir ve işveren aldığınız eğitimi her zaman göz önünde bulundurur. • Ön mektubu gereksiz bir şey de sanmayın. Ön mektup her zaman önemlidir ve işverenler CV’nizi okumadan önce ön mektubunuza göz atar. Şu zamana kadar yapmış olduğunuz işleri de belirtmeyi unutmamalısınız.
• İş tecrübeniz ne kadar iyiyse ve gelişmişse işverenin gözünde o kadar büyürsünüz. Yabancı dil mutlaka gereken bir şeydir ve CV’nizi doldururken yabancı dil biliyorsanız bunu derecelendirme yaparak listelemelisiniz ki işveren size yabancı dil testi yaptığında zorluk yaşamayın.
• Ayrıca CV’nizde yaptığınız ve sahip olduğunuz hobilere aktivitelere de yer verebilirsiniz. Fakat eğer hiç bilmediğiniz, hayatınızda hiç yapmadığınız aktiviteleri göz doldurmak için yazarsanız ileride pişman olabilirsiniz. Unutmayın, iyi bir işin başlangıcı iyi bir CV’dir.
• Sadelik bir özgeçmişte temel prensip olmalı. Burada gerekli bilgilerle, detaylar arasındaki ayrımı yapabilmek çok önemli. a.Özel yaşantınız hakkında gereksiz detaylar yaş, medeni durum, ailevi bilgiler, mülkiyet durumu gibi bilgiler özgeçmişte yer almamalı. b.Ayrıntılı irtibat bilgileri, cep telefonu dahi özgeçmişte olmamalı. e-posta adresi, sabit telefon yeterli.
• Hedeflediğiniz kariyer ile doğrudan ilgisi olmayan tecrübeler. Çok farklı alanlarda çalışmış, ilginç işler yapmış olabilirsiniz. Eğer bu tecrübeler kariyer hedefine katkı sağlamıyorsa özgeçmişinize koymayın. İlgisiz tecrübeler özgeçmişi okuyan kişinin zihnini karıştırmaktan başka bir işe yaramaz. Ayrıca sizi odağını kaybetmiş bir kişi olarak da görebilirler.
• Fotoğraf. Eğer zorunluluk yoksa fotoğrafınızı koymayın Özgeçmişinizi okuyan kişi sizi özelliklerinize, başardığınız işlere dayalı olarak zihninde kurgulasın. Dış görünüşün özelliklerinizin önüne geçmesine izin vermeyin (Bu durum Linkedin profili için farklı. Linkedin’de ağınızdaki insanlarla kişiselleştirilmiş ilişkiler kuracağınızdan sizi en iyi ifade eden fotoğrafı kullanmalısınız)
• Ücret beklentisi. İş başvurusu yaparken “para” değil “iş” ön planda olmalıdır. Ücret “iş” konusunda uzlaşıya varıldıktan sonra gündeme gelmelidir. Özgeçmişte belirtilecek düşük ya da yüksek bir ücret işi daha baştan kaybetmenize yol açabilir.
• Gerçek dışı bilgiler sizi çok zor duruma düşürebilir.
•Özgeçmişinizi güçlü yönleriniz üzerine kurmalısınız. Bu nedenle “işten atılma” gibi olumsuz tecrübeler özgeçmişe girmemelidir.
•Abartı. Yaptığınız iş ve görev aldığınız projelerdeki sorumluluklara ilişkin abartılı bilgiler, yanlış beklentilerin oluşması görüşme süreci başladığında sizi zor duruma düşürecek, her iki tarafa da zaman kaybı yaşatacaktır. 8.Referanslarınız hazır olmalı fakat özgeçmişe eklenmemelidir. Referanslarınızı ancak son aşamaya yaklaştığınızda paylaşmalısınız.
•CV’nizi yazarken kesinlikle bir halka içinde dönüp durmayın yani sürekli aynı kapıya çıkacak kelimeleri kullanmayın, çünkü bu işverenin gözünde düşmenizi sağlayacaktır

Ön Mektupta Neler Olmalı?

· Ön mektubunuzu gönderecek olduğunuz hedef kitledeki okuyucuya ve sektöre göre özelleştirmelisiniz.
· Başvurduğunuz şirketin size neler kazandıracağından çok sizin ona neler kazandırabileceğinizden bahsetmeyi ihmal etmeyin.
· Kariyer hedefine iyi odaklanın. Şirketin size verebileceği her türlü pozisyonu kabul edebilecek olsanız dahi bunu belli etmeyin.

Eğitim
Eğer yeni mezun olduysanız ya da öğrenci iseniz CV’nizde bu bölümü olabildiğince uzun tutup yazmalısınız. Sektöre ait ilgilendiğiniz dersleri de itinayla listelemeniz gerekmektedir.


İş Tecrübesi
Eğer bir iş tecrübesine sahipseniz CV için burası en önemli bölümdür ve düzgün şartlarda doldurulması gerekir. Çünkü işveren sizi işe alırken iş tecrübelerinizi daima göz önüne alır ve bu sizin istediğiniz iş için çok önemlidir.

Yabancı Dil
Eğer bir yabancı dil bilmiyorsanız CV’nizde bu bölüme yer vermeyiniz. Fakat eğer bir ya da daha çok dil biliyorsanız bu dilleri derecelendirme yaparak CV’nize yazın. Derecelendirmeyi öyle bir yapın ki, görüşme esnasında size yapılacak olan yabancı dil testinde zor durumda kalmayasınız.

Aktiviteler ve Hobiler
Bu bölümde kendiniz olmaktan kaçınmayın. Sırf doldurmuş olmak için hakkında hiçbir şey bilmediğiniz hayatınızda hiç yapmadığınız aktiviteleri yazmayın. Eğer gerçekten kitap okumaktan hoşlanıyorsanız ne tür kitaplar okumaktan

• Ön mektubunuzu gönderecek olduğunuz hedef kitledeki okuyucuya ve sektöre göre özelleştirmelisiniz.
• Başvurduğunuz şirketin size neler kazandıracağından çok sizin ona neler kazandırabileceğinizden bahsetmeyi ihmal etmeyin. Her türlü pozisyonu kabul edebilecek olsanız dahi bunu belli etmeyin.
• Genel anlamda konuşurken eski işyerlerinizde yaşadığınız veya yaşamınız hakkında negatif bilgiler yazmaktan kaçının.
• Anlatmak istediğiniz konuyu kısa ve öz bir şekilde anlatın ve sürekli gereksiz kelimeler katarak uzatmayın.
• Mektup bir sayfayı aşmamalıdır.
• Mektubu iki üç kez ön izlemeye almayı unutmayın.
• Ön mektubunuzun da CV’nizin de bir kopyasını mutlaka elinizin altında bulundurun.


Kariyer Birimi Kitapçığı için Tıklayınız

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin